ALPHA – Grundkurs i kristen tro

Gå Alpha med oss i Skövde Pingst.

Alpha är en kurs som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser och nu även online. Ingen Alpha är den andre helt lik och vi ser fram emot att få träffa dig på vår Alpha online i vår. 

Hur går det till?

Vi kommer att ses på zoom och ha Alphakursen. Du förbereder dig genom att ladda ner zoom på din enhet innan första träffen. Vi kommer att starta kl. 20.00, du blir då insläppt i ett möte med de andra deltagarna och välkomnas av kvällens värd. Efter att alla hälsat på varandra så kommer alla få en länk till filmen som tar upp kvällens samtalsämne. När alla har tittat på undervisningen så kommer man tillbaka in i mötet och därefter delas man in i mindre grupper för samtal. För er som går Alpha som connectgrupp så kommer du att få samtala med din connectgrupp.

 

FRÅGOR & SVAR

När startar det?

Onsdag 10 februari kl. 20.00, vecka 6. 

Hur ofta är det?

Varannan vecka. 

Jag kan inte jämna veckor, hur gör jag?

Lugn! Vi har två kurser som löper parallellt, Onsdag 17/2 20.00 (vecka 7) startar den andra kursen.

För vem?

För alla! Alpha är en grundkurs i den kristna tron som passar dig som inte tror, som är ny i tron eller som har trott på Gud hela livet. 

Hur förbereder jag mig?

Ladda ner zoom, ta fram en kopp kaffe och lite fika så är du redo! 

För dig som är med i en connectgrupp.

Du som tillhör en connectgrupp i Skövde Pingst behöver inte anmäla dig om din grupp ska vara med på Alphan. Kontakta din ledare för mer info. 

Ni som connectgrupp kommer att hamna i samma samtalsrum under kvällen. 

Ungdomsalpha

Vi i oneighty kommer att joina Alphan på våra connectgrupper, vi går in i samma möte sen ser vi på en annan film ifrån ungdomsalphan. Efter filmen så delas vi in i våra connectgrupper för oneighty. 

bjud med dina vänner!