Insamlingen kommer att ske 2/12 och 9/12 10.30-13.00 vid kyrkan.

Hjälp oss Packa Bussen

Snart är det jul igen, en underbar tid. Vi gör önskelistor, bokar resor utomlands, bestämmer mat till julbordet, köper nya kläder, fixar fint i huset och planerar besök hos släkt och vänner. Samtidigt är det många som inte har någonting. Familjer som inte kan köpa mat till jul. Barn som inte kommer att få julklappar. Flyktingar som har lämnat sina hem och sina kära. Julen är en tid av ljus och hopp, men för många en ekonomisk utmaning, ensamhet, och mörker.  

Packa Bussen är en superbra möjlighet för oss som kyrka att göra något för dessa människor i vår stad. När du är med och bidrar, och skänker något till Packa bussen, visar du kärlek till din nästa och ger en god jul till människor i socialt utsatta livssituationer. Det är att känna Gud!

så kan du hjälpa till

GÅVOKASSE

Betala för eller handla in en goodiebag som delas ut till kvinnor på Tranan. Inköpslista och kasse kan hämtas i kyrkan.

JULKLAPP

Köp en julklapp till barn mellan 2-10 år. Julklappen lämnas oinslagen i kyrkan.

Presentkort

Betala ett presentkort till matkasse (hel 500kr, halv 250kr), upplevelsebadet eller biobiljetter.

Matkassar och presentkort kan köpas i samband med insamlingen i kyrkan 2/12 och 9/12. Du kan även sätta in en gåva på swish 123 237 70 18 eller bg 575-3082 och märka ”Packa Bussen + MATKASSE” eller ”Packa Bussen + Presentkort” så förmedlar vi din gåva vidare.

Hit går hjälpen

I år kommer vi dels att hjälpa de familjer som vi har i vårt nätverk, inte minst många nyanlända, genom en stor och härlig julfest. Vi kommer även samarbeta med Frälsningsarmén och bidra till deras stora julinsamling som når många behövande i vårt närområde. Till sist kommer vi även att hjälpa de kvinnor som lever gömda med sina familjer på Kvinnohuset Tranan i Skövde.

Volontär

Var med och hjälp till som volontär. Dels behöver vi personer som hjälper till i samband med insamlingen 2/12 och 9/12 och även inför och under julfesten. Skicka ett mail till vicky.bengtsson@skovdepingst.se med ditt namn och telefonnummer och eventuella önskemål vad du vill hjälpa till med.

Kontakta gärna vår ledare för Omsorgsteamet om du vill veta mer eller har frågor.

Vicky Bengtsson

0735-42 07 91, vicky.bengtsson@skovdepingst.se