Fortfarande finns chans att anmäla sig! KONFAN startar 17/9

KONFA 17/18

Nu är det dags för dig som är född 02/03 att konfirmera dig. Gör det med oss och häng på ett grymt bra år med nya kompisar, spännande upplevelser och minnen för livet. Konfan pågår under ett läsår i vår kyrka där vi presenterar den kristna tron och goda värderingar på ett sätt som alla kan ta till sig.

Volontärresa i Europa

En unik möjlighet med att gå Konfa hos oss är att kursen avslutas med en volontärresa i Europa. Deltagarna får möta och hjälpa utsatta människor i en trygg miljö och vara med om ett spännande äventyr.

Vi jobbar på några olika tänkbara destinationer och kommer ge besked i samband med starten av Konfan i september mer exakt kring, datum, resmål och ekonomi. Vi kommer att försöka hitta sätt att subventionera resan så att den egna insatsen blir på max 2000 kr. Resan kommer att vara några dagar antingen i samband med Påsklovet eller Valborg.

INFOträff

Vi vill bjuda in både tonåringar och föräldrar till infoträff i Pingstkyrkan, Lögegatan 1, 10/5 18.30-19.30. Vi bjuder på fika och
berättar mer om konfan och svarar på dina frågor.

Arrangörer

Konfan arrangeras av Skövde Pingst och leds av Simon Holst och flera duktiga ledare. Simon är pastor i kyrkan och har jobbat med ungdomar i över tio Âr.

simon.holst@skovdepingst.se / 0500 – 74 58 42

Häng på ett kul år med Konfa hos oss!

 

Bra att veta

Hur gammal ska man va?

Konfa är för dig som går åttan eller nian i högstadiet. Läsåret 17/18 är för dig som är född 2002-2003.

När är Konfan?

Konfan pågår från september – maj. Läsåret 17/18 kommer att starta 17/9 11.00 med Uppstartsgudsjänst och avslutas 6/5 eller 13/5 med stor Konfagudstjänst.

Hur ofta träffas man?

Under Konfa-året träffas vi varje torsdag eftermiddag förutom när det är lov eller studiedagar. Varje träff är en timme med drop-in och fika en halvtimme innan.

Måste man vara kristen för att gå?

Nej. Alla är välkomna och du behöver varken vara med i någon kyrka, kalla dig kristen eller vara döpt för att gå hos oss.

Vad betyder Konfirmation?

Konfirmation betyder ”att bekräfta”. Hos oss konfirmerar du/bekräftar du att du tagit emot undervisning i den kristna tron.

Kostar Konfan något?

Kursen är kostnadsfri men i samband med volontärresan så finns det en avgift. Om någon har svårt att betala så kan vi alltid hitta lösningar för att hjälpa till. Dessutom tillkommer ett självkostnadspris för fika i samband med Konfan på cirka 100 kr per termin.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom att klicka på knappen på den här sidan där det står ”Anmäl dig här” och fylla i formuläret.

Måste man åka med på volontärresan?

Volontärresan i Europa är en del av Konfa-året men självklart är det inget tvång att åka med. Om du av någon anledning inte kan eller vill åka med så kan du ändå Konfa hos oss men avstå resan.