Barn

Barnen är inte morgondagens kyrka utan dagens och vi vill göra allt vi kan för att vara en familjevänlig kyrka där du och dina barn kan komma tillsammans till kyrkan.

Barnriket 2-12 år

Barnriket är barnens egen gudstjänst och träffas varje söndag 11.00. Först är vi med på starten av gudstjänsten i kyrksalen innan vi går en trappa ner för att ha Barnriket. Om man är under fyra år måste man ha med sig en vuxen ner.

Supersöndag

Några söndagar per termin är det ”Supersöndag – Kids take over” i Barnriket. Då är vi inte med i gudstjänsten i kyrksalen utan börjar nere i våra lokaler i källaren med drop-in fr kl 10:45 med frukt för barnen och kaffe till alla föräldrar. ”Kids take over” betyder just att barnen tar över och formar tillsammans sin egen gudstjänst. Vi vet att alla barn har något att ge och vill på dessa tillfällen utmana barnen att upptäcka sina förmågor. Därför får barnen själva välja bland olika grupper vad de vill göra tex baka, drama, pyssla, sjunga, dansa,ljud o ljus mm. Sen förbereder sig alla grupper för sig och i slutet så sätter vi ihop barnens egna gudstjänst med alla gruppers bidrag plus en hemlig(?) gäst.

BABYlounge 0-1 år

För de allra minsta barnen har vi en babylounge precis i anslutning till kyrksalen. Där kan man följa gudstjänsten via en tv-skärm och det finns leksaker, mikrovågsugn och barnstolar för att underlätta för er som har riktigt små barn. Dessutom finns det lite extra blöjor och hörselskydd till barnen som man gärna får låna. Precis brevid babyloungen finns det också en wc med skötbord.

Småbarnslounge 1-3 år

Säg hej till vårt senaste tillskott i Barnriket. Småbarnsloungen invigs den 23 sept och är till för föräldrar med sina små barn som har vuxit ur Babyloungen. Här finns lite mer leksaker och golvyta för barnen att röra sig på. För föräldrar så finns det möjlighet att följa gudstjänsten från en Tv-skärm.

Incheckning

Alla barn som är med i Barnriket på söndagar får checka in när de kommer till kyrkan. Då tar vi upp kontaktinformation till föräldrar och skriver upp om barnet har någon allergi. Barnen får en namnlapp så att ledare och andra barn lätt kan lära sig va alla heter. På namnlappen står även telefonnummer till förälder samt allergiinfo så att alla ledare lätt kan ta del av den informationen och garantera säkerheten för alla barn.

PLAY för barn 3-6 år

Play är en samling som är anpassad för barn i förskolan där vi sjunger sånger, läser Barnens Bibel och leker tillsammans. Barn under fyra år behöver ha en förälder med sig.

Jump FÖR ALLA I lågstadiet

Jump är en fartfylld samling för alla barn i lågstadiet som innehåller musik, lekar och undervisning från Bibeln
på ett kreativt sätt.

GO! för alla i Mellanstadiet

Under terminerna träffas GO! varje söndag kl. 11.00 och varannan onsdag kl. 18.30-20.00 i kyrkan. Vi snackar, kör tävlingar och fikar tillsammans och på onsdagarna hittar vi på något speciellt varje gång.

ONSDAGAR HÖSTEN 2018

19/9 Tårttävling
3/10 Skövde outdoor
17/10 Fotouppdrag (Sisterhood för alla tjejer/kvinnor)
31/10 Gympahall + pizzabak (Höstlov! Längre tid 18-21)
14/11 Baserna
28/11 Laserdoom – terminsavslutning

fREDaGSMYS

Några fredagar per termin har vi fredagsmys för barnfamiljer.  Vi lagar tacos, leker, samtalar och ber tillsammans som familjer. Här kommer det dyka upp datum för höstens fredagsmys allt eftersom.

Frågor? Maila dan.brohede@skovdepingst.se.

familjefika

Efter Barnriket så bjuder vi alla familjer på fika i källaren, då får ni tillfälle att träffa andra familjer, samtala med vårt barnpastorspar Lollo och Dan Brohede samt träffa barnledarna.

Vi ses på söndag!

Skriv upp dig för Barnrikets nyhetsbrev.

CHRISTMAS FAMILY PARTY

Sista fredagen innan Julafton så har vi en fest för alla familjer. Vi umgås, äter, leker och tillsammans gör vi en härlig julfest. Anmäl dig genom att maila dan.brohede@skovdepingst.se