Barn

Barnen är inte morgondagens kyrka utan dagens och vi vill göra allt vi kan för att vara en familjevänlig kyrka där du och dina barn kan komma tillsammans till kyrkan.

Barnriket 2-12 år

Barnriket är barnens egen gudstjänst och träffas varje söndag 11.00. Först är vi med på starten av gudstjänsten i kyrksalen innan vi går en trappa ner för att ha Barnriket. Om man är under fyra år måste man ha med sig en vuxen ner.

Supersöndag – KIDS take over

Sista söndagen varje månad så är det ”Supersöndag – Kids take over” i Barnriket. Då är vi inte med i gudstjänsten i kyrksalen utan börjar nere i våra lokaler i källaren med drop-in fr kl 10:45 med frukt för barnen och kaffe till alla föräldrar. ”Kids take over” betyder just att barnen tar över och formar tillsammans sin egen gudstjänst. Vi vet att alla barn har något att ge och vill på dessa tillfällen utmana barnen att upptäcka sina förmågor. Därför får barnen själva välja bland olika grupper vad de vill göra tex baka, drama, pyssla, sjunga, dansa,ljud o ljus mm. Sen förbereder sig alla grupper för sig och i slutet så sätter vi ihop barnens egna gudstjänst med alla gruppers bidrag plus en hemlig(?) gäst

BABYlounge 0-2 år

För de allra minsta barnen har vi en babylounge precis i anslutning till kyrksalen. Där kan man följa gudstjänsten via en tv-skärm och det finns leksaker, mikrovågsugn och barnstolar för att underlätta för er som har små barn. Dessutom finns det lite extra blöjor och hörselskydd till barnen som man gärna får låna. Precis brevid babyloungen finns det också en wc med skötbord. 

Incheckning

Alla barn som är med i Barnriket på söndagar får checka in när de kommer till kyrkan. Då tar vi upp kontaktinformation till föräldrar och skriver upp om barnet har någon allergi. Barnen får en namnlapp så att ledare och andra barn lätt kan lära sig va alla heter. På namnlappen står även telefonnummer till förälder samt allergiinfo så att alla ledare lätt kan ta del av den informationen och garantera säkerheten för alla barn.

PLAY för alla i förskolan

Play är en samling som är anpassad för barn i förskolan där vi sjunger sånger, läser Barnens Bibel och leker tillsammans. Barn under fyra år behöver ha en förälder med sig.

Jump FÖR ALLA I lågstadiet

Jump är en fartfylld samling för alla barn i lågstadiet som innehåller musik, lekar och undervisning från Bibeln

på ett kreativt sätt.

GO! för alla i Mellanstadiet

Under terminerna träffas GO! varje söndag kl. 11.00 och varannan onsdag kl. 18.30-20.00 i kyrkan. Vi snackar, kör tävlingar och fikar tillsammans och på onsdagarna hittar vi på något speciellt varje gång.  

ONSDAGAR VÅREN 2018

31/1 Maffia
28/2 Uteaktiviteter
14/3 Spelkväll
11/4 Filminspelning
25/4 Testa på
9/5 Bakkväll
23/5 Terminsavslutning

familjefika

Efter Barnriket så bjuder vi alla familjer på fika i källaren, då får ni tillfälle att träffa andra familjer, samtala med vårt barnpastorspar Lollo och Dan Brohede samt träffa barnledarna.

Vi ses på söndag!